Restauracja casual dining przygotowana pod franczyzę



  • Cena: 839 200 zł
  • Przychody: 1 050 000 zł
  • Dochody: 160 000 zł
  • Rok założenia: 2022
  • Liczba pracowników: 10
  • Adres internetowy:
  • Charakter działalności:
    • ▪ Usługi
  • Zakres sprzedaży:
    • ▪ Całość firmy

Opis oferty

Nie zaczynaj biznesu od zera: przejmij działający i dochodowy biznes przygotowany pod franczyzę z rocznym przychodem ponad milion złotych.

Nie płacisz odstępnego - kupujesz gotową spółkę z podpisanymi umowami, wyszkolonymi pracownikami, sprzętem, zasobami, marką i wiedzą na temat jego prowadzenia. Wystarczy wizyta u notariusza i już prowadzisz dochodową działaność.

Dla kogo jest ta oferta?
• Dla funduszu - koncept od początku przygotowywany był pod rozwój franczyzy. Dlatego wszystkie czynności są oprocedurowane, mamy checklisty, formularze, podręczniki operacyjne (manuale). Sposób przygotowywania posiłków oparty jest natomiast na mieszankach przypraw i składników, które gwarantują standard i powtarzalność, a jednocześnie eliminują ryzyko kradzieży przepisów. To także planowany główny sposób monetyzacji w modelu franczyzowym.
• Dla sieci restauracji - nabywasz w praktyce gotowy, przewidywalny przychód, który na dodatek bezkosztowo możesz zwiększyć o kilkadziesiąt procent (więcej opowiemy osobiście). Jesteśmy głęboko przekonani też, że Twoja organizacja skorzysta na zdobytym przez nas doświadczeniu, zarówno dzięki procedurom, wprowadzonym technologiom, jak i realizowanym kampaniom marketingowym.
• Dla osób chcących rozpocząć biznes gastronomiczny - i tak zbliżoną kwotę będziesz musiał zainwestować w stworzenie lokalu od zera. Kupując tę spółkę nie ryzykujesz niedostatecznym doświadczeniem, bo wszystko jest przygotowane, uporządkowane, działa i przynosi dochody. Spółka ma zatrudniony i przeszkolony personel oraz procedury przyjmowania właściwych nowych pracowników.

Spółka jest właścicielem restauracji w centrum miasta w powiecie rybnickim oraz zarejestrowanego dla niej znaku towarowego. Spółka przynosi zyski EBITDA i systematycznie wypracowuje większe przychody ze sprzedaży. Kupujesz 100% udziałów (sam lub wspólnie z kimś) i sam decydujesz o kształcie zarządu - czy zasiądziesz w nim sam, czy zatrudnisz kogoś do tej funkcji.

Spółka ma:
• Stałych sprawdzonych dostawców z wypracowanymi rabatami
• Pełne wyposażenie wyremontowanej w nowoczesnym stylu sali konsumpcyjnej
• Sprzęt elektroniczny do obsługi zamówień (wraz z licencją na oprogramowanie)
• Markę z zarejestrowanym znakiem towarowym, identyfikacją wizualną, planem marketingowym, materiałami reklamowymi, kampaniami reklamowymi, rozbudowaną stroną internetową i zdobytymi nagrodami
• Wyszkolonych, wykwalifikowanych pracowników wyposażonych w uniformy służbowe
• Spis procedur, niezbędną dokumentację i podręczniki operacyjne dla pracowników na wszystkich stanowiskach
• Receptury i przepisy popularne i sprawdzone wśród klientów, przygotowane w taki sposób, żeby można było szybko szkolić nowych pracowników kuchni, a jednocześnie, żeby zachować logistykę składników (dzięki temu minimalizowane są straty, a maksymalizowane zyski)
• Samochody: ubezpieczone, serwisowane, oklejone
• W większości spłacony leasing na nowoczesny sprzęt kuchenny i meble kuchenne, na bieżąco serwisowany i pielęgnowany
• Umowy ze wszystkimi niezbędnymi dla tej branży dostawcami usług
• Skuteczny plan marketingowy, materiały reklamowe, identyfikację wizualną, dzięki którym jest najbardziej rozpoznawalnym lokalem tego typu w okolicy

O restauracji
Jest to restauracja typu casual dining. Jest jedynym w mieście lokalem, który oferuje klientom pełne doświadczenie: gustowny, czysty lokal z obsługą kelnerską i pysznym świeżym jedzeniem.

Restauracja znajduje się w samym centrum miasta w bardzo dużym (wynajętym) lokalu: około 130m2 zaplecza i 170m2 sali konsumpcyjnej. Do dyspozycji gości jest przestronna sala z 13 stolikami i 2 wygodnymi kącikami kawowymi (z fotelami i kanapą): łącznie 44 miejsca siedzące (nie wliczając miejsc przy barze dla gości oczekujących na zamówienia na wynos) oraz osobna mniejsza salka do organizacji imprez na 12-24 osób. Na potrzeby gości funkcjonują 2 osobne, wyremontowane w nowoczesnym stylu łazienki.

Lokal ma również rozbudowane zaplecze ze wszystkimi wymaganymi pomieszczeniami oraz chłodniami, które umożliwiają nie tylko przechowywanie składników, ale też bardzo wygodną pracę.

W całym lokalu przygotowane są nowe instalacje elektryczna, sanitarna, wentylacyjna, internetowa, nagłośnienie i monitoring z kamerami wysokiej rozdzielczości. Zostały dobudowane niezbędne dodatkowe pomieszczenia.

Zarówno przed lokalem, jak i od zaplecza, dostępne są spore parkingi. Od frontu dla gości został przygotowany parking rowerowy i strefa chillout z leżakami.

Sam lokal jest profesjonalnie i wyraźnie oznakowany: bardzo duży kaseton świetlny, jeszcze większy panel reklamowy na ścianie bocznej i stelaż do zawieszania baneru reklamowego.

O biznesie
Pomimo tego, że biznes zaczął działać w trudnych czasach, z miejsca stał się najważniejszym punktem na gastronomicznej mapie miasta i okolic i systematycznie zwiększa udział w rynku i przychody. To udowadnia jego skuteczność i potencjał. Od początku był też przygotowany pod oferowanie franczyzy, która będzie dodatkowym (a docelowo głównym) źródłem zysków. Nie został założony przez marzycieli, tylko pragmatyków biznesu, którzy od początku przygotowali go na sukces.

Realizujemy to przez:
• Tworzenie i udoskonalanie naszego flagowego produktu, który jest jednym z najlepszych w swojej kategorii (wiemy to z ankiet, ale również od niezwiązanych z nami członków branży).
• Tworzenie i doskonalenie procedur oraz wszelkich checklist i formularzy dla nich.
• Przemyślany marketing skupiony na grupie docelowej i kampaniach nastawionych na konkretne cele.
• Rozwój technologii i analityki danych.
• Nastawienie na zdobywanie stałych klientów (w naszej bazie jest kilka tysięcy rekordów oraz kilkuset zapisanych stałych klientów ze zgodą na komunikację SMS i mailową).

Otwarcie w małym mieście miało stanowić proof of concept. Nawet na takim rynku, stworzony przez nas koncept odniósł sukces. Taki ruch dodaje wiarygodności zainteresowanym franczyzobiorcom z większych miast, którzy mogą liczyć na jeszcze lepsze wyniki. Pierwszy lokal za to jest doskonałym miejscem do rozwijania koncepcji lub oddania franczyzobiorcy.

Dalsze kroki
Sprzedaż spółki wynika wyłącznie z przyczyn osobistych. Na sprzedaż jest 100% udziałów oferowanych łącznie lub wielu nabywcom jednocześnie. Jeśli jesteś zainteresowany oczekujemy podpisania listu intencyjnego przed dalszymi rozmowami, a dane finansowe otrzymasz po podpisaniu NDA.


Nieruchomości i urządzenia

Lokalizacja: Restauracja znajduje się w samym centrum miasta w wynajętym lokalu o powierzchni ok. 300 m², z czego 170 m² to sala konsumpcyjna z 44 miejscami siedzącymi i dodatkową przestrzenią na mniejsze imprezy. Lokal posiada pełne zaplecze kuchenne, magazyny oraz chłodnie.
Wyposażenie lokalu:
• Kompletnie umeblowana sala konsumpcyjna (13 stolików, kąciki kawowe, bar)
• Pełne wyposażenie kuchni (w leasingu – do spłaty mniej niż połowa)
• Sprzęt elektroniczny do obsługi zamówień
• Trzy samochody osobowe do rozwozu
• System monitoringu i instalacje (elektryczna, sanitarna, wentylacyjna, internetowa)


Wsparcie posprzedażowe

• Pełne wsparcie wdrożeniowe przez pierwszy miesiąc
• Dokumentacja operacyjna i podręcznik dla nowego właściciela
• Możliwość konsultacji przez rok po sprzedaży


Powód sprzedaży

Zdrowotny

Podobne oferty

globalbroker.biz

SprzedamBiznes.pl jest internetową platformą profesjonalnych ofert biznesowych, działającą na krajowym rynku począwszy od 2011 roku.

Operatorem serwisu jest firma
Skytech IT Sp. z o.o. w Krakowie.

Kontakt z nami

Skytech IT Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 12/hubraum
30-701 Kraków