Zakład produkcyjny z branży przetwórstwa spożywczego
- Cena: –
- Przychody: 4 000 000 zł
- Dochody: –
- Rok założenia: 1991
- Liczba pracowników: 40
-
Charakter działalności:
- ▪ Produkcja
- ▪ Handel
-
Zakres sprzedaży:
- ▪ Całość firmy
Opis oferty
Firma Morfish położona jest w środkowej Polsce niedaleko drogi ekspresowej S8 i węzłów autostrady A1 i A2. Zajmuje się wędzeniem, soleniem i marynowaniem ryb . Firma ogłasza że posiada do sprzedaży lub wynajmu zakład produkcyjny oraz chętnie podejmie inną formę współpracy biznesowej w opisanych halach.
Budynek składający się z hali 1 i hali 2 posiada dodatkowo 4 pomieszczenia biurowe, 2 szatnie, pomieszczenia gospodarcze dla pracowników, 5 toalet, kotłownię i poddasze użytkowe.
Zakład posiada wyposażenie ze stali nierdzewnej i jest wyposażony wg najnowszych standardów sanitarnych.
Zakład posiada własną stację transformatorową o mocy 250 kVA oraz własną podczyszczalnię ścieków w oddzielnym budynku. Na terenie zakładu mieszczą się 2 parkingi (na samochody wielkogabarytowe), dodatkowe budynki gospodarcze do produkcji solanki i myjnia. Teren jest utwardzony, ogrodzony i oświetlony oraz posiada własną asfaltowa drogę dojazdową.
Istnieje możliwość rozbudowy zakładu na pobliskich działkach.
Firma Morfish posiada wszelkie zezwolenia niezbędne do prowadzenia działalności gospodarczej w gminie Wróblew i prowadzenia produkcji spożywczej. Wdrożyła z sukcesem system HACCP, podlega pozytywnej kontroli wszelkich służb sanitarnych, generuje dochody, nie ma zobowiązań, posiada stałą bazę klientów i dostawców.
Nieruchomości i urządzenia
Zakład składa się z dwóch ciągów technologicznych (2 hal):
1) Ciąg wędzenia i smażenia ryb .
Ciąg o powierzchni produkcyjnej 916 m kw oraz powierzchni sanitarno- gospodarczej 195 m kw.
Całkowita powierzchnia zabudowy to 1040,82 m kww tym powierzchnia użytkowa 1111 m kw a kubatura to 4683 m 3.
Na wyposażenie Hali produkcyjnej nr 1 i Wędzarni składają się:
a) Piece wędzarnicze 2 sztuki, trzywózkowe – gazowe
b) Piec do rozmrażania surowca
c) Chłodnie do schładzania ryb wędzonych (2 sztuki)
d) Magazyn wyrobów gotowych
e) Część administracyjno-biurowa
f) Mroźna składowa
g) Klimatyzacja
2) Ciąg Marynowania i solenia ryb morskich.
Ciąg o powierzchni produkcyjnej 766,7 m kw.
Całkowita powierzchnia zabudowy to 809 m kw a kubatura to 3548 m 3.
Na wyposażenie Hali produkcyjnej nr 2 składają się:
a) Mroźnia 203,4 m 3.
b) Chłodnia wyrobów gotowych 250,5 m 3.
c) Chłodnia półproduktów 241,5 m 3.
d) Piec do rozmrażania surowca
e) Pomieszczenie Magazynowe dla dodatków.
f) Pomieszczenie Magazynowe dla odpadów.
g) Klimatyzacja.
Oba ciągi (hale) połączone są korytarzem technologicznym.
Wsparcie posprzedażowe
Powód sprzedaży