Właściciel sprzeda lub wydzierżawi zakłady mięsne
- Cena: –
- Przychody: –
- Dochody: –
- Rok założenia: 1987
- Liczba pracowników: –
-
Charakter działalności:
- ▪ Produkcja
-
Zakres sprzedaży:
- ▪ Całość firmy
- ▪ Pakiet większościowy
- ▪ Pakiet mniejszościowy
Opis oferty
Właściciel dużych zakładów mięsnych z Wielkopolski poszukuje kupca, inwestora lub najemcy dla swoich zakładów mięsnych. Zakład charakteryzują: świetna lokalizacja, duża powierzchnia, dobry stan techniczny nieruchomości oraz infrastruktury produkcyjnej i chłodniczej oraz dobre wyposażenie.
Możliwości rozwoju:
Doskonała lokalizacja zakładu oraz duża ilość powierzchni użytkowych stwarzają idealne perspektywy rozwoju firmy. Istnieje możliwość prowadzenia szerokiej gamy działalności: hodowla, ubój, rozbiór, przetwórstwo. Bardzo przyszłościowym kierunkiem jest przykładowo hodowla kurczaka zagrodowego [wolny wybieg].
Bardzo dobre położenie: odległość do Wrocławia to zaledwie 60 km. Dobra komunikacja samochodowa również z Poznaniem. Bliskość zachodniej granicy Polski daje ogromną szansę na prowadzenie działalności eksportowej.
Cześć zakładu można również przeznaczyć na działalność handlowo-dystrybucyjną dystrybucję ze względu na dobre usytuowanie komunikacyjne: autostrada A4, autostrada S5. W przyszłości zakład będzie znajdował się na arterii komunikacyjnej Wrocław-Poznań.
Nieruchomości i urządzenia
Cała nieruchomość ma 10,9884 ha, w tym tereny przemysłowe utwardzone i ogrodzone to 3,748ha. Pozostała część to grunty orne oraz łąki.
Zabudowa: budynek główny, produkcyjno-magazynowy z częścią biurowo-socjalną jest dwukondygnacyjny. Stan techniczny budynku oceniany jest na dobry. Lata budowy to: 1992-2005.
Budynek główny - biura 1495,4 m2
Budynek główny - prod. mag - 10113,3 m2
Budynek główny - mroźnie - 305,4 m2
Budynek główny - sklep - 30,0 m2
Bud. warsztatowy - 354,3m2
Myjnia samochodów - 222,7m2
Myjnia samochodów - 150,9m2
Magazyn gosp.nr 1 - 159,3m2
Magazyn gosp. nr 2 - 62,8m2
Magazyn gosp. 3 - 216,6m2
Portiernia - 36,0m2
Budynek produkcyjno-magazynowy składa się z hali uboju, dwóch wychładzalnii, Chłodnii na półtusze wp., chłodnii na ćwierci wołowe (transport na wisząco po torach kolejki), rampy przyjęcia-wydania surowca, hali rozbioru mięsa, 8 chłodni na elementy porozbiorowe, pomieszczenia do pakowania Vacum, hal produkcyjnych, dwóch komór do szokowego zamrażania mięsa (30 ton na dobę), mroźnia składowej wysokość 8m.
Zakład posiada 8 ramp załadunkowych.
Zakład posiada własną oczyszczalnie ścieków.
Teren nieruchomości uzbrojony jest w następujące sieci infrastruktury technicznej:
- woda z wodociągów miejskich oraz dodatkowo z własnej studni głebinowej;
- energia elektryczna; własny transformator i rozdzielnia;
- gaz;
- kanalizacja sanitarna i deszczowa z odprowadzeniem do własnej oczyszczalni ścieków;
-sieć teleinformatyczna;
Zakład usytuowany na wsi. Wokół zakładu las oraz pola uprawne.
Wsparcie posprzedażowe
Powód sprzedaży