Spółka z o.o. - działalność gastronomiczna
- Cena: 590 000 zł
- Przychody: –
- Dochody: –
- Rok założenia: 2019
- Liczba pracowników: 4
-
Charakter działalności:
- ▪ Usługi
-
Zakres sprzedaży:
- ▪ Całość firmy
Opis oferty
Sprzedam istniejącą od 3 lat spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością. Spółka nie jest zadłużona i nie posiada zobowiązań (do wglądu pełna dokumentacja). Rok zakończony zyskiem. Spółka prowadzi działalność gastronomiczną w Warszawie, w pełni sfinansowaną ze środków własnych. Koncepcja i model biznesowy Spółki idealnie nadaje się do skalowania zarówno poprzez rozwój własny w nowych lokalizacjach, jak również poprzez opracowanie systemu franczyzowego i sprzedaż tego modelu do potencjalnych franczyzobiorców (liczne zapytania w tym przedmiocie).
Wraz ze Spółką przekazane zostanie:
- know – how wraz ze wsparciem posprzedażowym, w tym szkolenie,
- prawo do zastrzeżonego znaku towarowego,
- wszystkie kontrakty, pozwolenia, zezwolenia i sprzęty pozwalające na kontynuację działalności od pierwszego dnia,
- kontakty do wszystkich współpracujących dostawców i kontrahentów,
- kontakty do firm współpracujących w zakresie technologii i dostawców sprzętu technologicznego, firm budowlanych i in.
- dostęp do wszelkich social media, z możliwością kontynuacji,
- pełna baza klientów,
- w pełni wyposażony lokal (wyposażenie Sali konsumpcyjnej, kuchni i zaplecza),
- umowy z serwisami do zamawiania jedzenia, z możliwością kontynuacji,
- strony internetowej z domeną własną.
Istnieje możliwość przejęcia wyłącznie działalności gastronomicznej, bez przejęcia Spółki, w postaci:
- umowy najmu na lokal,
- w pełni wyposażonego lokalu (sala konsumpcyjna, kuchnia i zaplecze),
- know – how wraz ze wsparciem posprzedażowym i szkoleniem,
- kontaktów do wszelkich dostawców i kontrahentów,
- bazy klientów,
Lokal to wolnostojący 75-metrowy pawilon. Znajduje się w jednej z najszybciej rozwijających się dzielnic Warszawy (ok. 200.000 mieszkańców), granicząc z mniejszymi miejscowościami (ogromny potencjał nowych klientów, również w zakresie dostaw/dowozów jedzenia). Specjalnością lokalu są dania kuchni typu fast food Lokal cieszy się bardzo dużą popularnością i renomą wśród klientów. Pomimo okresu pandemicznego, lokal przetrwał, cały czas rozwija się i przynosi zyski (obrót dzienny 4.000 - 7000 zł). Niskie koszty eksploatacyjne (czynsz 3.000,00 zł). Do lokalu przynależą miejsca parkingowe dla klientów oraz teren dla przygotowania ogródka letniego.
Cena za odstąpienie lokalu: 350.000,00 zł
Nieruchomości i urządzenia
Wsparcie posprzedażowe
Tak
Powód sprzedaży
Poważne problemy zdrowotne uniemożliwiające dalsze prowadzenie działalności.