Catering dietetyczny- Szczecin, Stargard
- Cena: 150 000 zł
- Przychody: 1 000 000 zł
- Dochody: 190 000 zł
- Rok założenia: 2013
- Liczba pracowników: 4
-
Charakter działalności:
- ▪ Produkcja
- ▪ Usługi
-
Zakres sprzedaży:
- ▪ Całość firmy
Opis oferty
Sprzedam catering dietetyczny działający na terenie Szczecina, Stargardu i okolicznych miejscowości. Oferujemy silną i rozpoznawalną w regionie markę.
Dzienna liczba dostaw wynosi od 90 (wakacje i grudzień) do ok. 130 zestawów dziennie (pozostała część roku). Naszym atutem jest bardzo atrakcyjna, lokalna baza klientów licząca ok. 4 000 osób. Daje ona duże możliwości up- i cross-sellingu.
Inwestycja pozwoli Państwu na szybkie i sprawne rozpoczęcie działalności, która umożliwi funkcjonowanie na bardzo dynamicznie rozwijającym się rynku również w warunkach kolejnych lockdown'ów.
Przedmiotem sprzedaży są wszystkie elementy niezbędne do kontynuacji i rozwijania działalności:
- cesja umowy najmu lokalu z kuchnią cateringową (lokal na terenie Szczecina, dzielnica Prawobrzeże, bardzo niski czynsz - 2500 zł netto m-nie);
- sprzęt gastronomiczny;
- zorganizowana logistyka dostaw do klientów (w cenie trzy auta typu furgon w tym jedno w leasingu);
- strona internetowa z bardzo intuicyjną i skuteczną wtyczką sprzedażową;
- skuteczny i sprawdzony system marketingowy (pozyskiwania nowych klientów);
- fanpage na Facebooku;
- wdrożony system zarządzania cateringiem MasterLife CRM oraz panel klienta znacznie przyspieszający proces obsługi;
- baza diet i jadłospisów skomponowana przez dietetyków;
- baza danych obecnych i byłych klientów;
- wdrożony system HACCP, dokumentacja BHP, system RODO;
- kontakty do dostawców;
- doświadczona kadra pracownicza.
Catering przynosi bardzo stabilne przychody (przychód roczny ok. 900 000 zł - 1 000 000 zł) oraz zyski (dochód brutto w ostatnich latach ok. 160 000 - 200 000 zł w zależności od poziomu inwestycji).
Powyższe kwoty mogą zostać zwielokrotnione np. poprzez rozbudowę dostępnej bazy produkcyjnej. W momencie zakupu przedsiębiorstwa otrzymają Państwo dokument wskazujący możliwe obszary rozwoju firmy w zależności od kapitału dostępnego na ewentualne inwestycje.
Cena zależy głównie od zakresu działalności, który chcieliby Państwo przejąć (od przejęcia samej marki z bazą danych i stroną www po zakup całej firmy z cesją najmu lokalu, autami dostawczymi i pracownikami) i wynosi od 150 000 zł (netto) do 300 000 zł (netto).
Jesteśmy otwarci na rozmowy dotyczące zakresu przejęcia oraz na negocjacje cenowe. Zbycie nastąpi w formie sprzedaży zorganizowanej części przedsiębiorstwa.
Nieruchomości i urządzenia
1) Sprzęt gastronomiczny niezbędny do kontynuowania działalności: kuchnie gazowe z piekarnikami, lodówki, zamrażarki, maszyny do krojenia/szatkowania warzyw, zgrzewarki do pakowania posiłków, boksy termoizolacyjne itd.
2) Zaplecze magazynowe (chłodnia, regały)
3) Auta dostawcze: VW Caddy (2006, własność), Ford Transit Courier (2018, własność), Ford Transt Courier (2020, leasing)
4) Wartości niematerialne i prawne (marka, strona www, system zarządzania cateringiem, systemy marketingowe)
Wsparcie posprzedażowe
Możliwość przekazania know-how i wdrożenia przez okres miesiąca stacjonarnie oraz on-line.
Powód sprzedaży
Jestem zaangażowany w jeszcze jedną działalność z narzeczoną a dodatkowo od stycznia ruszam z nowym projektem - firma produkcyjna w Niemczech. Niestety pozbawia mnie to wystarczającej ilości czasu na zarządzania cateringiem.