Ścisłe centrum Gdyni, działający lokal z zupami - Świetna lokalizacja
- Cena: 69 000 zł
- Przychody: 280 000 zł
- Dochody: 90 000 zł
- Rok założenia: 2019
- Liczba pracowników: 1
- Adres internetowy: –
-
Charakter działalności:
- ▪ Usługi
-
Zakres sprzedaży:
- ▪ Całość firmy
Opis oferty
Dzień dobry,
odstąpię w pełni gotowy i cały czas działający punkt gastronomiczny w Gdyni.
Najważniejszym atutem jest lokalizacja - lokal mieści się przy głównej ulicy w ścisłym centrum miasta - ul. Świętojańskiej, przy najbardziej uczęszczanym odcinku. Naprzeciwko znajduje się jedyny w okolicy sklep Lidl oraz Tiger, kompleks Baltiq Plaza - witryna oraz szyld są doskonale widoczne dla klientów wychodzących z wymienionych wyżej lokalizacji oraz dla osób przejeżdżających samochodem/ komunikacją miejską.
Lokal ma całkowitą powierzchnię 40m2 - po 20m2 powierzchni sali sprzedaży oraz 20m2 kuchni z zapleczem. Miejsce w pełni przystosowane do prowadzenia gastronomii - wydzielone pomieszczenia o odpowiedniej wysokości, zainstalowana mechaniczna wentylacja wraz z wyciągiem ponad dach budynku (naturalnie wszystko zatwierdzone przez Sanepid - nowy najemca może bazować na moich planach i dokumentacji).
Środek został odświeżony w lutym zeszłego roku.
Sala sprzedaży wykonana w przytulnym stylu. Jedna ze ścian obłożona jest drewnem malowanym na beżowy kolor, na drugiej odkryta jest oryginalna cegła, pozostałe pomalowano na ciepły, czekoladowy kolor. Podłoga z wytrzymałych i łatwych w utrzymaniu paneli korkowych.
W pakiecie z lokalem całe wyposażenie .
zmywarko wyparzarka Asber (na gwarancji)
kuchenka gazowa 6-palników Stalgast (gwarancja)
dwie zamrażarki skrzyniowe i jedna szufladowa(na gwarancji)
witryna chłodnicza do napojów (na sali) wraz z ruchomą podstawą
witryna chłodnicza i lodówka w kuchni
blaty robocze, zlewy, umywalki - wszystko, co wymagane przez Sanepid
lady na sali sprzedaży - wszystko wykonane na wymiar.
stoły (5 szt.) oraz 10 krzeseł
podgrzewane kociołki na zupy (7 sztuk)
Miski, talerze, sztućce
Teraz najważniejsze, czyli serce lokalu. Aktualnie prowadzę tam przybytek nazwany Rozlana Zupa - skupiony, jak się można domyślić, na zupach. Otwarcie miało miejsce w lutym 2019 roku, działamy nieprzerwanie od tego czasu, co zaowocowało ugruntowaną pozycją na Gdyńskim rynku “zupożerców”. Od pierwszego miesiąca miejsce zaczęło zarabiać na siebie. Dużym plusem jest fakt, że największą część obrotów generują zakupy zup na wynos przez pracowników okolicznych sklepów, salonów kosmetycznych, biur, banków czy innych restauracji. Co przynosi stabilne obroty przez cały rok. Rozlana Zupa ma sporą rzeszę swoich stałych wyznawców, wiele osób przychodzi praktycznie codziennie.
Wraz z całą marką przekażę wszelkie materiały, przepisy, zdjęcia, cesje umów, pomysły na rozwój - między innymi uruchomiłem sprzedaż pasteryzowanych zup w internecie, strona internetowa jest w trakcie budowy od podstaw przez zewnętrzną firmę(wraz z internetowym sklepem), ruszyła sprzedaż pasteryzowanych zup w pobliskich sklepach spożywczych i siłowniach (również przekazuję kontakt do zainteresowanych lokalizacji).
Podsumowując, oferuję gotowy, konkretny, działający biznes ze sporymi perspektywami rozwoju. Super okazja przed samym sezonem (a sezon będzie - w czerwcowy długi weekend Gdynia została najechana przez rzeszę przybyszów z innych miast).
Perfekcyjna okazja dla osób planujących otwarcie swojej gastronomii oraz idealna alternatywa dla planujących wejście we franczyzę - tu otrzymacie gotową markę na własność, bez czekania tradycyjnego w gastronomii roku na ustabilizowanie i bez żadnego nadzoru z góry.
Nosiłem się z zamiarem sprzedaży lokalu już od jakiegoś czasu, doszedłem do wniosku, że gastronomia to nie jest moja bajka (idę w kierunku stolarstwa). Ostatnia, ogólnoświatowa sytuacja tylko utwierdziła mnie w tym przekonaniu. Straciłem zapał, motywację by dalej to ciągnąć. Wierzę, że są osoby, które zrobiłyby to z większym zaangażowaniem. Postanowiłem odstąpić Rozlaną Zupę, mimo, że lokal radzi sobie nawet w obecnej, trudnej sytuacji (w ostatnich tygodniach na samej Świętojańskiej zamknęło się blisko 8 punktów). Adam Małysz również liczył, że zakończy karierę będąc w formie i tak zrobił, może mi też uda się tak zakończyć przygodę z gastronomią.
Kwota wyjściowa za całość to 80 tys. brutto (oczywiście możliwa faktura), cena jest do negocjacji (im szybciej, tym więcej mogę obniżyć). Całkowity miesięczny koszt za lokal to 4500zł. Właściciel jest bardzo miłym człowiekiem, zawsze otwartym na ewentualne obniżki/ ugody.
Nieruchomości i urządzenia
Ruchomości, wyposażenie gastronomiczne:
zmywarko wyparzarka Asber (na gwarancji)
kuchenka gazowa 6-palników Stalgast (gwarancja)
dwie zamrażarki skrzyniowe i jedna szufladowa(na gwarancji)
witryna chłodnicza do napojów (na sali) wraz z ruchomą podstawą
witryna chłodnicza i lodówka w kuchni
blaty robocze, zlewy, umywalki - wszystko, co wymagane przez Sanepid
lady na sali sprzedaży - wszystko wykonane na wymiar.
stoły (5 szt.) oraz 10 krzeseł
podgrzewane kociołki na zupy (7 sztuk)
Tablety, terminale do zamówień online (glovo, wolt, pyszne.pl)
Miski, talerze, sztućce
Konto allegro z uruchomioną sprzedażą pasteryzowanych zup
Wsparcie posprzedażowe
Powód sprzedaży
Przebranżowienie