Piekarnia rzemieślnicza w Lublinie
- Cena: –
- Przychody: –
- Dochody: –
- Rok założenia: 2021
- Liczba pracowników: 10
-
Charakter działalności:
- ▪ Produkcja
- ▪ Handel
-
Zakres sprzedaży:
- ▪ Całość firmy
- ▪ Pakiet większościowy
- ▪ Pakiet mniejszościowy
Opis oferty
Jestem zainteresowany sprzedażą lub przyjęciem wspólnika do pomocy w prowadzeniu piekarni i cukierni rzemieślniczej na terenie Lublina. Spółka została założona w lutym 2021 roku. Działalność rozpocząłem w lipcu 2021 roku. Działalność prowadzę w trzech punktach w Lublinie przy czym w jednym z nich na zasadach franczyzy. Wszystkie produkty produkowane są przez nas od podstaw. Firma produkuje pieczywo (chleby żytnie i pszenne), wyroby z ciasta drożdżowego oraz ciasta francuskiego, przekąski, pizzę, ciasta cukiernicze tradycyjne, pączki. W I kwartale 2022 roku planuję wymianę pieca na większy. Produkty sprzedajemy klientom detalicznym oraz hurtowym. Istnieje wiele możliwości rozwoju firmy. Lokale mają duży potencjał produkcyjny ze względu na ich powierzchnię, zatem możliwości produkcyjne można potroić poprzez rozbudowę parku maszyn przy zachowaniu obecnego zespołu. Rynek zbytu można powiększyć poprzez znalezienie kolejnych odbiorców hurtowych (z jednym prowadzę zaawansowane rozmowy) lub poprzez otwarcie kolejnych sklepów.
Aktualnie zaangażowanie właściciela jest duże. Prowadzę również inny biznes poza Lublinem, dlatego rozważam sprzedaż lub wsparcie ze strony wspólnika. Więcej szczegółów podam na spotkaniu.
Nieruchomości i urządzenia
Firma zajmuje dwa lokale usługowe na terenie Lublina, w których prowadzona jest produkcja piekarnicza i cukiernicza. Części sklepowe są nowoczesne i w pełni wyposażone. Części produkcyjne wyposażone w piece, urządzenia chłodnicze, mieszarki, wałkownicę, meble ze stali nierdzewnej, narzędzia. Firma jest w posiadaniu know-how, przepisów oraz zgranego zespołu.
Wsparcie posprzedażowe
Do ustalenia.
Powód sprzedaży
Prowadzę inny biznes poza Lublinem, któremu chcę poświęcić więcej czasu.