Odstąpię dobrze prosperujący lokal gastronomiczny w centrum Brzegu
- Cena: 70 000 zł
- Przychody: –
- Dochody: –
- Rok założenia: 2014
- Liczba pracowników: –
-
Charakter działalności:
- ▪ Usługi
-
Zakres sprzedaży:
- ▪ Całość firmy
Opis oferty
Odstąpię lokal gastronomiczny (obecnie bar mleczny) o powierzchni ok. 110 m², zlokalizowany w Rynku w Brzegu (naprzeciwko Ratusza).
Bar działa od 3 lat (wyremontowany w 2014 roku) i bardzo dobrze prosperuje (odstępuję z powodów rodzinnych), posiada grono stałych klientów, obsługuje imprezy okolicznościowe (komunie, chrzciny, itp.), zapewnia katering na imprezy sportowe w Brzegu i okolicach oraz oferuje obiady wycieczkom (Ratusz oraz zamek w Brzegu są popularnymi atrakcjami turytycznymi).
Lokal mieści się na parterze w starym budownictwie. Od frontu duże, przeszklone witryny, od tyłu wejście do przestronnej kuchni. Wewnątrz znajduje się sala konsumencka (ok. 36 m² ) z łazienką dla gości, kuchnia, zmywalnia oraz piwnica. W piwnicy (ok. 36 m²)znajduje się chłodnia (ok. 6 m²), zamrażarka, pomieszczenie oraz z łazienka dla personelu (ok. 12 m²) I wyposażone w półki duże powieszczenie gospodarcze.
W lokalu został zamontowany alarm.
Powierzchnia całości ok. 110 m².
Lokal jest w pełni wyposażony w drewniane krzesła oraz stoły (IKEA, kupowane w 2014 roku). Na sali znajdują się również dwa bemary (jeden 12-komorowy, jeden 9-komorowy), lodówka na napoje oraz salaciarka (chłodziarka; 7-komorowa).
W okresie wiosenno-letnim możliwość wystawienia stolików (drewniane stoliki + krzesła, 16 miejsc siedzących; wymagana zgoda miasta)
Kuchnia (ok. 32m²) wyposażona jest w piekarnik, dwie kuchenki gazowe 6-palnikowe, trzy stoły gastonomiczne, dwie frytownice, mikrofalówkę, basen, zlew, duży ociekacz do naczyń że stali nierdzewnej, zamrażarkę wolnostojącą i lodówkę wolnostojącą oraz potrzebne półki i dodatkowe szafki. Na zmywaku zlew i wyparzarka do naczyń. Kuchnia dodatkowo jest wyposażona w garnki gastronomiczne (kupowane nowe w 2014 roku w bardzo dobrym stanie), patelnie (różnych rozmiarów), chochle, naczynia, sztućce, szklanki, kubki, dzbanki (wszystko potrzebne do prowadzenia lokalu gastronicznego).
Lokal wykonany zgodnie z projektem budowlanym oraz posiada odbiory sanepidu. Posiada wentylację oraz bardzo dobrze działającą chłodnię (dodatkowo temperatura w piwnicy zawsze jest niższa).
Umowa najmu nieruchomości jest podpisywana z właścicielem (bardzo ugodowym).
Dodatkowo oferuję spis kontaktów potrzebnych do prowadzenia działalności gastronomicznej w tej lokalizacji (dostawcy mięs, ziemniaków, mrożonek, olejów, napojów, itd.)
Mam również do sprzedania samochód ciężarowy Ford Transit Connect (rok produkcji 2008).
Zainteresowanych proszę o kontakt telefoniczny.
Nieruchomości i urządzenia
Lokal mieści się na parterze w starym budownictwie. Od frontu duże, przeszklone witryny, od tyłu wejście do przestronnej kuchni. Wewnątrz znajduje się sala konsumencka (ok. 36 m² ) z łazienką dla gości, kuchnia, zmywalnia oraz piwnica. W piwnicy (ok. 36 m²)znajduje się chłodnia (ok. 6 m²), zamrażarka, pomieszczenie oraz z łazienka dla personelu (ok. 12 m²) I wyposażone w półki duże powieszczenie gospodarcze.
W lokalu został zamontowany alarm.
Powierzchnia całości ok. 110 m².
Lokal jest w pełni wyposażony w drewniane krzesła oraz stoły (IKEA, kupowane w 2014 roku). Na sali znajdują się również dwa bemary (jeden 12-komorowy, jeden 9-komorowy), lodówka na napoje oraz salaciarka (chłodziarka; 7-komorowa).
W okresie wiosenno-letnim możliwość wystawienia stolików (drewniane stoliki + krzesła, 16 miejsc siedzących; wymagana zgoda miasta)
Kuchnia (ok. 32m²) wyposażona jest w piekarnik, dwie kuchenki gazowe 6-palnikowe, trzy stoły gastonomiczne, dwie frytownice, mikrofalówkę, basen, zlew, duży ociekacz do naczyń że stali nierdzewnej, zamrażarkę wolnostojącą i lodówkę wolnostojącą oraz potrzebne półki i dodatkowe szafki. Na zmywaku zlew i wyparzarka do naczyń. Kuchnia dodatkowo jest wyposażona w garnki gastronomiczne (kupowane nowe w 2014 roku w bardzo dobrym stanie), patelnie (różnych rozmiarów), chochle, naczynia, sztućce, szklanki, kubki, dzbanki (wszystko potrzebne do prowadzenia lokalu gastronicznego).
Wsparcie posprzedażowe
Powód sprzedaży
Choroba bliskiej osoby, nie jestem w stanie prowadzić samodzielnie firmy.