Restauracja z kuchnią europejską w ścisłym centrum Warszawy
- Cena: 830 000 zł
- Przychody: 3 600 000 zł
- Dochody: –
- Rok założenia: 2019
- Liczba pracowników: –
-
Charakter działalności:
- ▪ Usługi
-
Zakres sprzedaży:
- ▪ Całość firmy
- ▪ Pakiet większościowy
- ▪ Pakiet mniejszościowy
Opis oferty
Chciałbym Państwu przedstawić ofertę sprzedaży świetnie działającej restauracji w ścisłym centrum - okolice pl. Pięciu rogów, kiedyś znanego jako skrzyżowanie ulic Brackiej, Szpitalnej oraz Chmielnej. Restauracja istnieje od 2019 roku i posiada ocenę 5,0 na Tripadvisor oraz 4,8 na Google review.
Lokal przed otwarciem restauracji przeszedł kompleksowy remont w 2019 roku. Został zaprojektowany przez architektów zajmujących się wnętrzami gastronomicznymi.
Wszystkie urządzenia w restauracji zostały zakupione nowe i wchodzą w skład oferty.
Całkowita powierzchnia lokalu to 190 mkw. Lokal jest lokalem dwupoziomowym. Na parterze znajduje się cześć restauracyjna, kuchnia, bar oraz chłodnia na zapleczu, natomiast na poziomie -1 są magazyny, część socjalna oraz toalety. W części restauracyjnej usytuowany jest bar serwujący doskonałe drinki. W przeszklonej części kuchni znajdują się dwa piece do pizzy. Reszta wyposażenia kuchennego jest mniej widoczna z części restauracyjnej.
Lokal posiada system kamer monitorujący na bieżąco sytuację w restauracji. Dostęp do monitoringu jest z każdego miejsca na świecie przez telefon komórkowy albo komputer.
W lokalu zainstalowane jest profesjonalne nagłośnienie marki Apart, które daje możliwości muzyki w tle oraz w razie potrzeby głośniejszej np. dla zorganizowania imprezy okolicznościowej. Nawiasem mówiąc, restauracja cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem jeśli chodzi o imprezy zamknięte lub eventy (do których idealnie nadaje się boczna część sali głównej).
W lokalu zainstalowana jest profesjonalna wentylacja oraz klimatyzacja. Dwa klimatyzatory na głównej sali plus klimatyzacja w kuchni. Montaż wentylacji i klimatyzacji zapewniła topowa firma (koszt to ponad 120 tys. zł).
Do restauracji przynależy pas zewnętrzy o wymiarach 50 mkw, który wynajmowany jest od miasta na ogródek letni. Cały sprzęt, który jest wyposażeniem ogródka, jest częścią oferty.
Restauracja na dzień dzisiejszy jest działającym biznesem, średni obrót miesięczny to 320 tys., a w miesiącach z działającym ogródkiem gastronomicznym +20% więcej. Restauracja cały czas ma duży potencjał rozwoju ze względu na super lokalizację przy głównym deptaku oraz bardzo dobre opinie klientów.
W skład zorganizowanego prezentowanego przedsiębiorstwa wchodzą:
- lokal w centrum Warszawy (kilkuletnia umowa najmu),
- środki trwałe i pełne wyposażenie lokalu (będące własnością restauracji),
- umowy z odbiorcami usług do przepisania na nowego właściciela,
- licencje i program obsługi restauracji,
- know-how,
- decyzje administracyjne oraz wszelkie inne prawa i mienie umożliwiające płynne przejęcie i dalsze niezakłócone prowadzenie prezentowanej działalności.
Istnieje również możliwość przejęcia wysoko wykwalifikowanego personelu pracowniczego (kucharze, kelnerzy, kurierzy w sumie około 20 osób).
Zdjęcia oferty są zdjęciami poglądowymi, wszystkich informacji dotyczących dokładnej lokalizacji restauracji, aktualne zdjęcia etc. mogę przedstawić po kontakcie telefonicznym albo mailowym.
Nieruchomości i urządzenia
Wsparcie posprzedażowe
TAK.
Powód sprzedaży
Powód sprzedaży związany jest z brakiem możliwości prowadzenia dalej działalności przez jednego ze wspólników ze względu na wyprowadzkę z kraju. Jest możliwość kupienia całego biznesu albo odkupienie 30% udziałów od jednego ze wspólników za kwotę 250 tys. do negocjacji