DOM HOTELOWY "OMEGA" Z RESTAURACJĄ W ZŁOCIEŃCU
- Cena: 1 449 000 zł
- Przychody: –
- Dochody: –
- Rok założenia: 2006
- Liczba pracowników: 3
- Adres internetowy: Ukryty
-
Charakter działalności:
- ▪ Usługi
-
Zakres sprzedaży:
- ▪ Całość firmy
Opis oferty
Szansa na przejęcie dobrze prosperującego biznesu od zaraz.
Przedmiotem sprzedaży jest dom hotelowy (o statusie lokalu niemieszkalnego) z salą restauracyjną, barem i częścią biurowo-socjalną oraz letnim ogródkiem gastronomicznym. Do dyspozycji gości jest również parking przylegający do budynku.
Dzięki swemu położeniu wśród lasów i jezior oraz walorom krajobrazowym Gmina Złocieniec jest doskonałym miejscem do wypoczynku i uprawiania turystyki. Zróżnicowany krajobraz gminy zachęca do uprawiania sportów wodnych i wędkowania, turystyki pieszej, rowerowej.
Złocieniec to jedna z większych miejscowości Pojezierza Drawskiego zlokalizowana pomiędzy trzema jeziorami: Drawskie, Siecino i Lubie. Przez miasto przepływa rzeka Drawa, na której organizowane są spływy kajakowe.
Dom hotelowy OMEGA położony jest przy głównej drodze nr 20 w samym sercu Złocieńca. Obok znajduje się Informacja Turystyczna oraz Ośrodek Sportu i Rekreacji. Doskonałe położenie gwarantuje stały napływ gości w miejscu tętniącym życiem.
Jest to jedyny tego typu obiekt w okolicy. Miejscowość leży w łączu Drawy i Wąsawy. Okolica jest częścią Pojezierza Pomorskiego . Na północny - wschód od miejscowości znajduje się Drawski Park Krajobrazowy. W okolicy znajduje się wiele jezior należących do Pojezierza Drawskiego, które są pochodzenia polodowcowego. Pojezierze jest bardzo podobne do Pojezierza Mazurskiego.
Możliwości rozwoju:
Obiekt cieszy się wysoką renomą wśród turystów z całej Europy (na booking.com ocena 8.3) i doskonale spełnia swoją funkcję biznesową.
Jest to także doskonała powierzchnia do prowadzenia DOMU SPOKOJNEJ STAROŚCI.
Urządzony na świeżym powietrzu ogródek letni z zadbaną roślinnością zachęca do skorzystania z oferty gastronomicznej.
Sala restauracyjna nadaje się również do organizowania imprez okolicznościowych.
Gwarantowana możliwość zakupu obiektu wraz z pełnym wyposażeniem niezbędnym do prowadzenia działalności hotelowo-gastronomicznej.
Nieruchomości i urządzenia
Rok budowy: obiekt został zbudowany z cegły w latach 50-tych XX w., natomiast w latach 2004-2007 został przeprowadzony gruntowny remont. Dokonano m.in. docieplenia ścian przy użyciu materiałów wysokiej jakości, wymieniono okna, drzwi, schody oraz instalację grzewczą. Po całkowitej renowacji obiekt spełnia warunki techniczne dla hotelu 3*.
Lokal posadowiony w obiekcie użyteczności publicznej stanowiącym ciąg w kształcie litery U, częściowo podpiwniczony, dwukondygnacyjny (częściowo z poddaszem). Dach z dachem płaskim krytym papą i częściowo dwuspadowym krytym dachówką.
Technologia budowy: tradycyjna.
Konstrukcja i wykończenie budynku:
Fundamenty: ławy fundamentowe żelbetowe monolityczne.
Ściany: murowane z cegły.
Ściany działowe: murowane.
Tynki wewnętrzne na wszystkich kondygnacjach malowane farbą akrylową ekologiczną, natomiast w pomieszczeniach higieniczno-sanitarnych, magazynach, zmywalniach, kuchniach, pomieszczeniach gospodarczych wyłożone glazurą.
Schody wewnętrzne: żelbetowe, płytowe, monolityczne.
Posadzki i podłogi: betonowe, w części pomieszczeń pokryte wykładziną dywanową lub terakotą.
Stropy: żelbetowe.
Dach: więźba dachowa drewniana, pokrycie papa/dachówka.
Obrąbki blacharskie (rynny i rury spustowe): z blachy ocynkowanej lub wykonane z PCV.
Wieńce i nadproża: żelbetowe wylewane na mokro i prefabrykowane.
Kominy wentylacyjne: z pustaków ceramicznych.
Komin dymowy: murowany z cegły pełnej ceramicznej.
Elewacja zewnętrzna: tynk strukturalny.
Obiekt stoi na dwóch działkach o łącznej powierzchni 0,1257 HA (1257 m2).
Instalacje w budynku:
- wodociągowa,
- kanalizacyjna,
- elektryczna,
- odgromowa,
- wentylacji grawitacyjnej,
- gazowa,
- telefoniczna,
- centralnego ogrzewania zasilanego z pieca Viessmann (kondensacyjny kocioł gazowy) lub pieca na ekogroszek.
Budynek wyposażony jest w instalacje przeciwpożarowe.
OPIS POMIESZCZEŃ:
PARTER o powierzchni 350 m2 składa się z następujących pomieszczeń:
W części dostępnej dla klientów:
- Holl
- Klatka schodowa
- Sala konsumpcyjna ponad 100 m2
- Bar
- WC męski
- WC damski i dla osób niepełnosprawnych
W części dostępnej dla personelu:
- Zmywalnia
- Rozdzielnia kelnerska
- Kuchnia
- Przygotowalnia
- Magazyn produktów suchych
- Magazyn chłodniczy
- Magazyn na napoje i alkohole
- Magazyn na warzywa
- Magazyn na jajka
- Pomieszczenie obróbki warzyw brudnych
- Pomieszczenie socjalne
- Komunikacja
- Magazyn środków czystości
- Magazyn opakowań
- Biuro
- Toaleta z prysznicem
I PIĘTRO o powierzchni użytkowej 433 m2
- Apartament dwupokojowy z łazienką
- 12 pokoi 1, 2 i 3 osobowych z węzłami sanitarnymi
- 3-4 pokoje do wykończenia i aranżacji
- 3 pomieszczenia gospodarcze
W budynku znajduje się również PODDASZE (ok. 20m2) oraz PIWNICA (45 m2), w której zlokalizowana jest kotłownia.
Wsparcie posprzedażowe
Dokonamy wszelkich starań, aby nabywca otrzymał wystarczającą pomoc z naszej strony.
Powód sprzedaży
Biznes do przejęcia tylko i wyłącznie z powodów zdrowotnych właściciela.
Obecna działalność jest dochodowa, a informacje szczegółowe przepływów finansowych zostaną przedstawione indywidualnie osobie zdecydowanej na zakup.